LAULUNOPETTAJA

Hanna Marsh

 

Aloitin pianonsoiton opinnot viiden vuoden ikäisenä ja kuorossa laulamisen ollessani kahdeksanvuotias. Opiskelin klassisesta pianosta musiikkiopiston oppimäärän, jonka jälkeen aloitin popjazz lauluopinnot. Opiskeltuani vuoden Oriveden opiston musiikkilinjalla, opiskelin laulua Jyväskylän Suomalaisessa konservatoriossapop-jazz-linjalla vuosina 2000 - 2003.

 

Olen aina ollut kovin päättäväinen ja olin päättänyt, että konservatoriostani valmistuttuani, minulla pitää olla levytyssopimus. Näin tapahtuikin ja pääsin työstämään omia laulujani Inkfish tuotantoyhtiö kanssa, jonka jälkeen EMI otti minut artistikseen. Esikoisalbumini Chameleon Girl: Sleeping Under the Rising Sun ilmestyi syksyllä 2006 ja toinen albumi Play helmikuun lopussa 2008. Vuonna 2008 osallistuin myös Eurovision laulukilpailunSuomen-karsintaan kappaleella ”Broken Flower”. Samana vuonna järjestin klubeja Helsingissä, missä minulla kävi vierailevia laulajia  ja esitimme omaa materiaaliani. 

 

Olen aina kulkenut hieman omaa tietäni, tehnyt sellaista musiikkia, mitä sydämeni sanoo ja laulanut lauluja, mitkä puhuttelevat itseäni. Myös laulunopettajana kannustan ja autan oppilaitani sen, mitä he ovat sydämessään aidosti laulajina. 

 

Myöhemmin olen opiskellut musiikkiteatteria, fyysistä teatteria ja viime keväänä valmistuin musiikin varhaiskasvattajaksi ja taiteen soveltavan käytön opettajaksi. 

 

Olen myös käynyt opiskelemassa Intiassa laulujoogaa, mitä olen opettanut ympäri Suomea. On hienoa, kuinka monella eri tavalla musiikkia voi hyödyntää ja miten monitahoinen asia musiikki on. 

 

Laulaminen on myös kokonaisvaltaista ja siihen vaikuttaa lähestulkoon kaikki, mitä meissä on. Tätä haluan painottaa myös opetuksessani. 

 

Olen tehnyt yhteistyötä muun muassa Zetaboo-yhtyeen, Pekka Kuusiston, Eero Heinosen(The Rasmus), Staffan Astnerin(Celine Dion) ja Christer Janssonin(Roxette) kanssa. Musiikkiani ovat tuottaneet Jarmo Saarija Lennart Östlund (Polar Studios, Tukholma). Lennart Östlundin kanssa meillä on myös yhteinen bändi East of Mars, jonka laulut olemme säveltäneet yhdessä. 

 

Olen näytellyt ääniroolissa elokuvissa Helinä-keiju(2008), Helinä-keiju ja kadonnut aarre(2009) ja Helinä-keiju ja suuri keijupelastus(2010). Ja laulan Helinä-keiju ja kadonnut aarre -elokuvassa kappaleen ”Ystävyyteen”.

 

Musiikin varhaiskasvatus on vienyt minut myös lastenmusiikin pariin. Viime keväänä sävelsin ja esitin lastenkonsertin Julia jäniksen matka lumen luokse yhdessä Trio marsipaanin kanssa.

Discografia:

  • Chameleon Girl: Sleeping Under the Rising Sun (2006)

  • Play (2008)

  • East of Mars- EP East of Mars